Ervaringen van Danique

 


 

Danique

18 jaar, studeert Toegepaste Psychologie, lid geworden in 2013

1. Allereerst de standaardvraag natuurlijk. Waarom ben je lid geworden bij
Ovum?
Toen ik aan het begin van het jaar naar Nijmegen kwam, kende ik hier helemaal niemand. Ik wilde graag nieuwe leuke mensen leren kennen en een supermooie tijd van mijn studententijd maken en meer doen naast mijn studie. Tijdens de intro bezocht ik Ovum en door de mooie avonden en gezelligheid was het voor mij al snel duidelijk dat ik lid werd van Ovum. Een paar dagen later heb ik me ingeschreven, hier heb ik zeker geen spijt van gehad!


2. Je bent nu eerstejaars. Als je terugkijkt op het afgelopen jaar, welke dingen
zul je dan nooit meer vergeten?
Bij Ovum maak je altijd wel iets moois mee! Er zijn veel dingen die ik nooit meer zal vergeten als ik terugkijk op het afgelopen jaar. Enkele voorbeelden zijn natuurlijk de woensdagavonden, 21-diners, het Dies openingsfeest in de Waagh, Croquet & Croquettestoernooi, jaarclubweekend, het diesgala en de citytrip naar Warschau!


3. Waarom zouden mensen lid moeten worden bij Ovum volgens jou?
Mensen zouden lid moeten worden bij Ovum, omdat het allereerst super gezellig is. Het voegt echt wat toe aan je studententijd, je ontmoet veel nieuwe mensen, je bouwt echt een vriendschap voor het leven op. Bij Ovum draait het niet zo om verplichtingen en tradities. Veel mensen zeggen altijd dat je van je studententijd de mooiste tijd van je leven moet maken. Als je lid wordt bij Ovum heb je zeker een onvergetelijke en supermooie studententijd!


4. Hoe combineer je je studie met een lidmaatschap bij Ovum?
Om eerlijk te zijn vind ik mijn lidmaatschap bij Ovum heel goed te combineren met mijn studie. Ook al begin ik nog wel eens te laat met leren voor mijn tentamens, ik haal prima cijfers. Wat ook erg fijn is, is dat je een mentor hebt die je altijd om hulp kunt vragen, dus ook als je het moeilijk hebt met je studie. Ook is een groot voordeel dat je weer mensen leert kennen die dezelfde studie doen, maar dan een jaar hoger, dit is erg handig voor samenvattingen etc. Doordat je bij Ovum niet echt verplichtingen hebt, staat het je studie zeker niet in de weg en is het gemakkelijk te combineren!


5. Wat zijn jouw toekomstplannen met betrekking tot Ovum?
Ik ben nu eerstejaars. Ik weet nog niet precies wat mijn toekomstplannen binnen Ovum zijn, maar in ieder geval wil ik de komende jaren bij commissies. Verder wil ik nog vele leuke avonden, reisjes en activiteiten meemaken!!