Ervaringen van Peter

 

 

Peter

21 jaar, studeert Moleculaire Levenswetenschappen aan de Radboud Universiteit, lid geworden in 2012

Je hebt net je eerste jaar lidmaatschap erop zitten. Hoe was dat?
Dat was natuurlijk erg mooi. Vanaf het begin af aan leerde ik steeds meer mensen kennen, genoot van de vrijheid en mogelijkheden die er waren voor feesten en activiteiten. Daarnaast heb ik een jaarclub gevormd waarmee we echt vrienden voor het leven zijn. Het jaar kon eigenlijk niet mooier voor me zijn. We werden Jaarclub van het Jaar, wonnen de kannencompetitie en hadden geweldige evenementen zoals een 21-diner, trips naar Praag en Köln gaven onvergetelijke herinneringen, foto’s en filmpjes.


Ik hoorde dat je een jaar bestuur hebt gedaan bij je studieverenging en dat je nu ook nog eens druk bent bij studentenpartij asap. Hoe combineer je dat met je lidmaatschap bij Ovum?
Dat klopt. Ik heb nu bijna twee jaar er op zitten als bestuurder bij mijn studievereniging (Sigma), ben sinds dit jaar actief bij studentenpartij asap en zal aankomend jaar dan ook de Universitaire Studentenraad ingaan. Daarnaast was ik praeses van een van de actiefste jaarclub van dit jaar en dus had ik het allemaal erg druk! Het gaf soms veel stress maar het heeft elkaar uiteindelijk allemaal aangevuld. Ik kon ervaringen/ideeën van Ovum meenemen naar de andere verenigingen en vice versa. Gelukkig is Ovum ook zo vrij dat je kan langskomen zonder verplichtingen te hebben. Zo had ik (als het even nodig was) de ruimte om te werken aan andere zaken dan Ovum. Niet dat ik dat vaak hoefde te doen: ik vond het juist heerlijk om even te ontspannen op de soos!


Heeft Ovum hier ook iets aan bij kunnen dragen? En op
welke manier dan?
Zeker. Ik ben ten eerste in contact gekomen met asap via Ovum, ik heb me sterker kunnen inzetten bij mijn nevenactiviteiten door de ontwikkeling die ik hier heb doorgemaakt en ik kon altijd bij andere leden aankloppen voor advies. Vooral ook toen het heel even teveel werd kon ik op Ovianen terugvallen.