Over N.S.V. Ovum Novum

Over Ovum

De Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum is, ondanks het feit dat we pas 25 jaar oud zijn, de grootste en mooiste studentenvereniging van Nijmegen! De vereniging is in 1990 opgericht omdat er nog iets ontbrak in Nijmegen: een vereniging die wil bijdragen aan een fantastische studententijd zonder je daarbij vast te leggen aan eindeloze verplichtingen en strenge tradities. Belangrijke waarden binnen de vereniging zijn dan ook gelijkwaardigheid, diversiteit en vrijheid.

De N.S.V. Ovum Novum is de enige vereniging in Nijmegen waar je jaarclub de bouwsteen van je lidmaatschap vormt. Een jaarclub is een club van rond de tien dames of heren die je zelf samenstelt. Je krijgt vooraf ruim de tijd om je jaargenoten te leren kennen, waardoor je dus een groep kunt vormen die echt bij jou past. Verder krijg je natuurlijk ook de kans om je aan te sluiten bij andere verbanden zoals genootschappen (disputen), sportgezelschappen en commissies.

Door lid te worden van Ovum kies je voor een studententijd die je zelf invult. Dat betekent gezelligheid afgewisseld met studie en sport. Daarnaast geeft het lidmaatschap je de mogelijkheid om jezelf ook op andere vlakken te ontwikkelen. Zo kun je actief worden binnen bijvoorbeeld de reis- of galacommissie. Ook is het erg interessant dat je bij Ovum mensen ontmoet van buiten je eigen studie. Je sociale netwerk groeit dus enorm!

Wist je verder dat door middel van wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Leiden en de Landelijke Kamer van Verenigingen is gebleken dat:

  • Je een beter carrièreperspectief hebt als je lid bent geweest bij een studentenvereniging?
  • Het slagingspercentage van leden van studentenverenigingen hoger is dan dat van niet-leden binnen dezelfde studie?

Al met al genoeg redenen om tijdens de introductie een kijkje te nemen bij de leukste studentenvereniging van Nijmegen!