Ervaringen van Teun 2014

Posted in Statische artikelen

 

 

Teun

23 jaar, studeert Internationaal en Europees Recht aan de Radboud Universiteit, lid geworden in 2009

Waarom ben je lid geworden?
Toen ik in Nijmegen kwam studeren woonde ik nog bij mijn ouders en wist ik echt helemaal niet wat ik allemaal wilde tijdens mijn studententijd. Tijdens de intro van de universiteit werd me duidelijk dat ik in Nijmegen heel veel mogelijkheden had om er naast mijn studie een supermooie tijd van te maken. Bij Ovum bezocht ik toen een aantal feesten en al gauw kreeg ik een relatief
vertrouwde plek in een nieuwe stad.

Wat heb je opgestoken van je tijd bij Ovum?

In een commissie of in een bestuursfunctie heb je naast ontzettend veel leuke ervaringen vooral ook de kans om jezelf vaardigheden bij te brengen die je niet in de collegebanken leert. Groepen mensen aansturen, je eigen mening duidelijk onderbouwen of het laten draaien van een middelgroot bedrijf. Naast al deze dingen die ik heb geleerd, geeft het organiseren van leuke activiteiten een enorm voldaan gevoel en zorgt het voor onvergetelijke ervaringen.


Wil je nog iets kwijt tegen de lezer?
Als tip voor mensen die over het lidmaatschap zitten te twijfelen, zou ik vooral willen zeggen: probeer het gewoon! Je heb werkelijk niets te verliezen, integendeel: een onvergetelijke en complete studententijd staat je te wachten!Genootschappen

Posted in Statische artikelen

Genootschappen

Bij Ovum hoeft het niet alleen bij je jaarclub te blijven. Hiernaast kun je in je tweede jaar gevraagd worden voor een genootschap. Dit is een verticaal verband, vergelijkbaar met een dispuut, waar je als individu voor kunt worden gevraagd. Ovum heeft 6 actieve heren- en damesgenootschappen die allen gekenmerkt worden door hun eigen identiteit, activiteiten en feesten.

Verder zijn er ook nog gezelschappen waar jij je bij aan kunt sluiten. Leden met een gemeenschappelijke interesse komen hier samen. Denk hierbij aan het voetbalgezelschap, het hockeygezelschap maar ook het whiskeygezelschap.

Al met al valt er dus ook naast je jaarclub genoeg te beleven bij Ovum!

 

Verticalen

Posted in Statische artikelen

Bij Ovum hoeft het niet alleen bij je jaarclub te blijven. Naast je jaarclub heb je bij Ovum ook nog andere verbanden waar je bij kunt gaan. Allereerst is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een verticale. Dit verband wordt gevormd door jaarclubs uit verschillende jaren. Hier kom je dan ook met je hele jaarclub bij.

Elke maand komt een verticale samen om te borrelen en worden er door het jaar heen verscheidene activiteiten georganiseerd. Dit kan voor de hele vereniging georganiseerd worden of alleen voor de verticale zelf.

Ovum heeft 5 actieve heren- en damesverticalen die allen gekenmerkt worden door hun eigen identiteit, activiteiten en feesten.

  

Activiteiten

Posted in Statische artikelen

De gezelligheid bij Ovum gaat uiteraard verder dan biertjes drinken aan de bar. Gedurende het jaar worden er tal van activiteiten georganiseerd door verschillende commissies. Zo is er elk jaar een skireis waar een groep Ovianen samen de ondergesneeuwde pistes onveilig maken en zich daarna opwarmen in de après ski

Van mensen die niet zo van de kou houden is er ook een zeilweekend in het hoge noorden. Een groep van ruim vijftig personen reist dan af naar Friesland om de waterwegen te bevaren. Ook dit is een van de vele hoogtepunten van het jaar voor veel leden.

Voor de mensen die wat minder atletisch zijn aangelegd is er elk jaar een citytrip. In dit weekend reis je af naar een leuke buitenlandse stad om cultuur op te snuiven. Voorafgaande jaren hebben we al mooie tijden beleeft in Londen, Parijs, Berlijn, Warschau en Krakow.

Door het jaar heen worden er door verschillende genootschappen en verticalen toernooien georganiseerd variërend van croquet tot volleybal. Als sport niet jouw ding is, geen probleem, supporters zijn ook hoog nodig!

Daarnaast worden er ook nog dagactiviteiten georganiseerd, zoals paintballen of oefenen voor de skireis in de skihal Bottrop!

En natuurlijk is er dan ook nog de verjaardag van de vereniging, ook wel dies genoemd. Dan is het tien dagen feest met de meest waanzinnige activiteiten, zoals een jaarlijks terugkomend gala. 

 

Afgelopen jaar was het een jubileumjaar, ons vijfde lustrum. Voor dit lustrum hebben wij heel het jaar door onwijs vette activiteiten georganiseerd. We hebben met heel de vereniging gedineerd in de St. Stevenskerk, is er een landelijk studenten festival georganiseerd, de eerste bierfietsrally van Nijmegen tot stand gebracht en hebben we het jaar met een prachtig gala afgesloten.

Jaarclubs

Posted in Statische artikelen

Ovum Novum is een vereniging waar jaarclubs de bouwstenen vormen, dit is een groep van ongeveer 10 personen. Nadat je lid bent geworden begin je aan de jaarclubvorming. Dit doe je door in groepjes  te eten. Verder kun je ook borrelen en feesten met jaargenoten. Je vormt uiteindelijk een club met alleen jongens of meisjes die jullie zelf samenstellen. Dit hele traject duurt enkele weken en wordt begeleid door oudere leden

Met je jaarclub zul je daarna een geweldige tijd bij Ovum tegemoet gaan. Er ontstaan binnen een jaarclub vriendschappen voor het leven. Mensen met wie je mooie dingen gaat beleven en die je opbeuren als je het zwaar hebt met je studie of persoonlijke problemen. Een jaarclub zorgt dus voor echte vriendschappen naast het plezier dat je eruit haalt.